Au pair i Danmark

For mange familier i Danmark giver det stor mening, at have en au pair boende i hjemmet, for at få hjælp i hverdagen. Udtrykket "Au pair" er fransk og betyder ”på lige vilkår”. Formålet med ordningen er netop, at både familien og au pair parter får positive oplevelser under samværet.

Teoretisk set kan en au pair kommer fra komme fra enhver del af verden. Tidligere har au pairs i Danmark primært været fra østeuropæiske lande. De fleste af vores ansøgere kommer nu fra lande som Filippinerne, Nepal, Kina og Afrika. Har du specifikke ønsker til nationalitet, bestræber vi os på at finde au pair-kandidater fra det ønskede land.

Generelt set har au pairens oprindelsesland ikke afgørende betydning, da samarbejdet følger de samme principper uanset. Dog kan en familie have visse præferencer, for eksempel hvis de ønsker, at deres børn skal introduceres til en bestemt kultur. I så fald kan det være oplagt at vælge en au pair fra netop den pågældende kultur, som også har mulighed for at dele sin viden. En au pair viser ikke kun interesse for at dele sin egen kultur, men udviser også stor nysgerrighed over for den danske kultur og dens værdier. Dette skaber gensidighed i udvekslingen af forskellige kulturer, og bliver en væsentlig del af den kulturelle udvekslingsoplevelse.

 

Hvordan får jeg en au pair?.

Du finder en au pair ved at kontakte os her eller udfylde ansøgningsskemaet her

 

Fordele ved en au pair ordning i 2023

I en hektisk hverdag kan det være udfordrende at finde tid til alt. Med en au pair bliver hverdagen mere overskuelig, samtidig med at der opstår en række kulturelle fordele.

En au pair tager sig typisk af børnepasning og almindelige huslige opgaver. Til gengæld tilbyder familien i Danmark kost og logi, under nøjagtig de samme betingelser som resten af familien. Derudover får au pair lommepenge hver måned. Minimumssatsen er 4.700,- pr. måned i 2023.

Udover de åbenlyse fordele, at man har en ekstra hjælp til børnepasning, rengøring, tøjvask og madlavning m.m. må den kulturelle udveksling ikke undervurderes. Au pair får en introduktion til Danmark, mulighed for at opleve vores kultur på nærmeste hold, og skaber ikke mindst minder for livet. Som værtsfamilie får man indsigt i den kultur og det land, som au pairen kommer fra. Dette er lærerigt for alle i familien, især børnene, da de på den måde kan få et tidligt indblik i andre kulturer, lære mere om verden som helhed, og ikke mindst lære nye sprog. Som familie udvikler man ofte et nært forhold til  sin au pair, da man jo trods alt bor og spiser sammen hver dag.

 

3 overbevisende grunde til at have en au pair

  1. Hjælp til pasning af børn og praktiske opgaver: Det kan være en udfordring at jonglere mellem arbejde og børn, især når det kommer til at sørge for, at nogen er hjemme, når du har brug for det. En au pair kan være løsningen. Selvom en au pair kun arbejder få timer om dagen, kan I sammen planlægge et skema, der sikrer, at au pairen er til rådighed, når der er behov for børnepasning. Vi tilbyder gode forslag til, hvordan arbejdsskemaet kan struktureres.    
  2. Hjælp til oprydning, lettere rengøring og madlavning: Mange au pairs, især fra Asien, er dygtige til at lave lækker og sund mad og deler gerne ud af deres madkultur. Dette kan udnyttes til at lette byrden på huslige pligter, herunder rengøring og generel husholdning. På vores Aupairagent Academy-kurser lærer vores au pairs mange færdigheder på forhånd, så de er forberedt ved deres ankomst.
  3. Kulturel udveksling mellem au pair og familie: Forholdet mellem familien og au pairen går ud over det professionelle og udvikler sig ofte til et venskab. Dette venskab inkluderer en dybdegående indsigt i hinandens kulturer. Da en au pair altid kommer fra udlandet, introduceres familien til noget nyt, og det samme gælder for au pairen, der får en unik oplevelse i Danmark og lærer en almindelig dansk familie at kende. Sproglig udveksling er også en vigtig faktor, hvor børnene får mulighed for at lære engelsk og måske et ekstra sprog, mens au pairen får mulighed for at lære dansk. Dette beriger alle parter.

 

"