Au pair i Danmark

For mange familier i Danmark giver det stor mening, at have en au pair boende i hjemmet, og få hjælp i hverdagen. Au pair er fransk og betyder ”på lige vilkår” – og formålet er netop, at begge parter får positive erfaringer ud af opholdet.

En au pair kan i teorien komme fra hvilket som helst land i verden. Historisk set har au pairs i Danmark førhen været primært fra østeuropæiske lande. De fleste af vore ansøgere kommer fra Filippinerne, Nepal, Kina, Afrika, men har du et specifik ønske til nationalitet lægger vi os i selen, for at finde au pair kandidater fra netop dette land.

Som udgangspunkt betyder det ikke det helt store, hvor en au pair kommer fra, da det er samme principper der gælder for samarbejdet. Men som familie, kan man have en vis præference – eksempelvis hvis man ønsker at børnene skal introduceres for en bestemt kultur. I så fald kunne det være oplagt at finde en au pair fra netop den pågældende kultur, og som har mulighed for at lære fra sig.

 

Hvordan får jeg en au pair?.

Du finder en au pair ved at kontakte os her eller udfylde ansøgningsskemaet her

 

Fordele ved en au pair ordning i 2023

I en travl hverdag er det svært, at få tid til det hele. Med en au pair bliver hverdagen mere overskueligt, og samtidig er der en lang række kulturelle fordele.

En au pair pige tager sig typisk af pasning af børn og almen husholdning. Til gengæld tilbyder familien i Danmark kost og logi, på præcis samme vilkår, som resten af familien. Derudover får au pair lommepenge hver måned. Minimumssatsen er 4.700,- pr. måned i 2023.

Udover de åbenlyse fordele, at man har en ekstra hånd til at hjælpe med børnepasning, rengøring, tøjvask og madlavning osv. Så må den kulturelle udveksling ikke undervurderes. Au pair får en introduktion til Danmark, mulighed for at opleve vores kultur på tætteste hold, og ikke mindst oplevelser for livet. Som værtsfamilie får man ligeledes viden om den kultur og det land, som au pair kommer fra. Dette er lærerigt for alle i familien-, særligt børn, da de på den måde kan få et tidligt indblik i andre kulturer, lære mere om verden som helhed, og ikke mindst lære et nyt sprog eller to. Som familie får man ofte et tæt forhold med sin au pair, da man jo trods alt bor og spiser sammen hver dag. 

3 gode grunde til at få en au pair

  1. Hjælp til pasning af børn, hente og bringe til daginstitution og skole. Det kan ofte være svært at finde tid til både arbejde og børn, så hvis du vil sørge for der altid er nogle hjemme når du har brug for det, så er det oplagt at have en au pair boende. En au pair arbejder godt nok kun få timer om dagen, men I kan jo tilrettelægge et skema, der gør, at det hænger sammen således, at au pair kan passe børnene, når der er brug for det. Vi gode forslag til hvordan et arbejdsskema kan se ud.

  2. Hjælp til oprydning, lettere rengøring og madlavning. Mange au pairs -specielt fra Asien laver lækker og sund mad, og vil gerne dele ud af deres madkultur. Så det er bare at benytte sig af det. Andre fordele kan være rengøring og generel husholdning. På vores Aupairagent Academy kurser lærer vores au pairs en masse ting på forhånd, så de er forberedt ved ankomst.

  3. Kulturel udveksling mellem au pair og familie. I får nemlig et rigtig godt venskab, og det inkluderer indsigt i hinandens kulturer. En au pair kommer nemlig altid fra udlandet, hvorfor I under alle omstændigheder vil blive introduceret for noget helt nyt. Det samme gælder i høj grad for en au pair, som altid vil få et unikt ophold i Danmark, og lære en helt almindelig dansk familie at kende. Det sproglige er bestemt ikke at glemme. At børnene får mulighed for at lære engelsk og måske et sprog mere, og au pair får mulighed for at lære dansk. Det er noget der kommer alle tilgode.

 

"