01. oktober 2020

Efterår og fornyet tro på trods...

Så har vi taget hul på en ny måned i kalenderen, og vi går ind i sidste kvartal på et på alle måder anderledes og specielt år 2020. På trods af opblusning af Covid 19, har vi har haft en spændende start på efteråret. I løbet af de først par uger lykkedes det os at få tre au pairs ud fra Filippinerne, som de sidste måneder har været under Lock-down. Det har resulteret i både frustrerede familier og au pairs i venteposition. Så det var en kæmpe forløsning da der igen blev åbnet op for kurser, og vi kunne komme det værste flaskehals til livs. Det er jo altid en glæde når vi kan hjælpe både familier og au pairs og gennemføre det arbejde som vi brænder for, og som er meningen med det hele. Men ingen har jo kunnet gøre noget ved situationen, og det er der fortsat ikke. Men ansøgningerne som af naturlige årsager har hængt i luften de sidste 6 måneder begynder så småt at komme i hus og det er jo super dejligt at tingene langsomt og sikkert løser sig.

Mange af de henvendelser vi får er fra familier, som spørger hvordan det er ifht. Covid-19 og ansøgningsprocessen. Det korte svar må være, at vi ved stadig ikke hvad der sker i morgen, men vi arbejder videre ud fra de ting der er mulige. Og vi tror stadig på, at det kan lade sig gøre. Det gør vi fordi vi løbende holder os opdatererede på hvilke instanser der har åbent, og hvad der derfor kan lade sig gøre. Og det ser godt ud de fleste steder. Ambassaderne er åbne og kurser gennemføres nu også. Der kan selvfølgelig være lokale nedlukninger ex. På Filippinerne som besværliggør processen, men vi er i kontakt med både kandidater og myndigheder løbende.

Vi mærker også, at der er stigende tro og lyst til igen at få en au pair, og det er vi naturligvis glade for at kan være behjælpelige med at finde. Vi har også sendt flere danske au pairs til udlandet. Vi har sendt piger til både Italien, Spanien, Frankrig og England. Og det er en kæmpe glæde at få en up date fra pigerne, og høre om deres oplevelser. Blandt andet har vi fået en opdatering fra Caroline i England som skriver; ”Jeg har altid gerne villet arbejde og opleve verden og derfor virkede det rigtig at bruge mit sabbatår på denne kombination. Jeg forsøgte selvstændigt at finde en familie uden held og jeg blev forvirret. Men jeg fandt Aupairagent.dk og Karina har været super sød og hjælpsom og guidet mig så jeg nu sidder i England, og har været her i 2 uger. Det er alt sammen stadig meget nyt men Karina hjælp har gjort processen 100 gang nemmere”. Vi glæder os til at høre mere fra Caroline og hendes oplevelser og ikke mindst fra Amalie, Anna , Karoline og alle de andre piger som er ude på eventyr. I vintersæsonen er der også flere familier som søger au pairs i både Frankrig og Italien i ski sportsområderne, så her er en oplagt chance for at kombinere eventyret med både at stå på ski og at være en del af en lokal familie.

Både i Danmark og på kontoret i Manila klør vi på. For mig betyder det meget at have en kollega, som både har erfaring som tidligere au pair, men som også har fingeren på pulsen lokalt. Nerry kan samtidig møde vores au pairs på deres eget sprog, og gøre dem trygge i processen da hun selv har været den igennem. Dermed kan hun både råde og vejlede dem og være tæt på.

Så kort sagt herfra, så arbejder vi videre med samme tro på tingene, som vi har haft hele vejen igennem. Corona virus har været en udfordring, men vi har løst de ting som vi har kunnet, og har engang i mellem måttet ændre strategi undervejs. Men tingene løser sig, og når vi står med en godkendelse, en glad og spændt au pair og familie, ja så er det jo bare det hele værd.

Vi har lige nu flere kandidater som er klar til familier i Danmark. De kommer fra lande som Filippinerne, Indonesien og Nepal. Derudover har vi indgået samarbejde med et bureau i Zimbabwe, som vi har fået anbefalet af en udenlandsk kollega. Vi sætter stor pris på de samarbejdspartnere vi har fået gennem årene globalt, da det giver os både et kollegialt bånd, men også større og bredere muligheder for at hjælpe hinanden både med kandidater og match. Lige nu har vi eksempelvis en italiensk fyr som gerne vil til Danmark som au pair. Skal vi finde en au pair til dig, eller finde en spændende destination til dig som au pair, så kan du sende en ansøgning lige her:

 

https://aupairagent.dk/kontakt

Gå tilbage
"