06. juli 2020

-og en status herfra...

Sommerferien er over os, og i år ser den unægtelig lidt anderledes ud end den plejer…

Flere danskere bliver hjemme, og håber på det gode danske sommervejr er med os. Og er der noget sted der er skønnere at feriere, end i vores eget lille land, hvis ellers vejret viser sig fra sin bedste side?

Noget af det vigtigste i au pair ordningen er, at det skal være en kulturel oplevelse at være au pair i Danmark. Og netop i år er der store fordele for både au pairs og familier i at tage rundt i Danmark og se vores seværdigheder og forskellige landsdele. I dag blev offentliggjort, at flere forlystelsesparker og museer har sat prisen drastisk ned over sommeren, for at trække turister til og tabt omsætning hjem. Derfor er det en oplagt chance både for au pairs og familier til at komme rundt og opleve både kulturen, historien, forlystelserne og alt det andet som Danmark byder på.

Og jeg skal være den første til at indrømme, at jeg heller ikke selv har været for flink til at blive i Danmark når kufferten skulle pakkes. Derfor har jeg og mine børn en masse gode oplevelser og historier til gode, og i år der bliver vi af flere årsager hjemme. Så nu skal der planlægges…

Flere og flere familier henvender sig igen, og er klar til at få en au pair. Og studenterne er også begyndt at vågne af de sidste par ugers ”fejringsrus” og spørge hvad det kommende sabbatår skal bruges til. Og det er jo fantastisk, at grænserne åbnes i flere europæiske lande, og er klar til at tage imod blandt andet au pairs igen. Værst ser det ud i Australien og USA, som har meldt ud at de ikke er klar til at åbne op for au pairs før i det nye år. Det må vi forholde os til, selvom det er brand ærgerligt. Heldigvis er flere af kandidaterne stadig klar, og klar på at vente, til det forhåbentlig kan lykkes at komme afsted.

Filippinerne begynder også langsomt at åbne op. En ting er, at Ambassaderne har været lukket rundt omkring, men på Filippinerne har transportsystemet været helt lukket ned, og det har ikke været muligt heller at rejse fra et sted til et andet. Og det har skabt ”flaskehals” i de sager hvor au pairs har været godkendt. Men så snart det er muligt for dem at komme rundt i landet igen, så hjælper vi selvfølgelig alt hvad vi kan, både med at få dem herop, og få forlænget visum i den anden ende.

En ansøgningsproces tager stadig ca. 3 måneder fra start til slut. Og det har vi en forventning om, holder stik, såfremt vi kan styre pandemien i efteråret også. Vi er nødt til at arbejde hen i mod, at alt bliver så normalt som det kan igen. Og kommer der udfordringer, så hjælper vi selvfølgelig med dem også. Både vores kandidater og de bureauer vi samarbejder med har samme filosofi. Så har du lyst til at enten at få en au pair, eller komme til udlandet som au pair, så står vi klar til at hjælpe. Vi er med i hele processen og bakker op hele vejen. Du kan altid kontakte os, hvis du har spørgsmål, og du skal klare så lidt som muligt i ansøgningsprocessen selv. Det er et krav, at vores filippinske au pairs har været på introduktionskursus in Manila inden afrejse. Her får de kendskab til basis ting som; kultur, børneopdragelse, hvordan en dansk familie fungerer, rengøring, hvordan vores elektriske apparater fungerer, danske madopskrifter, lidt førstehjælp (ikke et decideret førstehjælpekursus) og meget andet.

Du får som udgangspunkt altid 4-5 mulige kandidater at vælge imellem til at starte på. Vores au pairs har lavet en fin ansøgning online, og herefter en introduktionsvideo, som du får tilsendt, så du har en god fornemmelse af kandidaten. I sidste ende er det nemlig kemien, som er afgørende for, om det er det rigtige match. Og det gælder både om du er familie som skal have en au pair, eller du skal ud som au pair. Man kan klare de fleste udfordringer, hvis blot man har en god kemi.. Og ellers er vores vigtigste opgave at fortælle, at vi er med hele vejen, og at man altid kan kontakte os ved spørgsmål. Det skaber en tryghed for både familier og au pairs.

Og i Danmark er der trygt… lige nu… og selvom vi stadig skal passe på hinanden og holde afstand, så skal vi også huske at sætte pris på hverdagen. Få hverdagen så meget tilbage, som det er muligt. Og støtte de lokale butikker og virksomheder rundt omkring i landet som er udfordret pga. Corona virus. Så lad os håbe det gode danske sommervejr er retur snart, og vi kan nyde vores lille land, som det nu er muligt. Og huske at alt bliver godt igen, og normalt igen.

Vi er her på kontoret hele sommeren (dog begrænset i uge 30), så hvis du har spørgsmål eller gerne vil i gang med at finde en au pair eller gerne vil ud som au pair, så kan du altid kontakte os.

 

God sommer.

Gå tilbage
"