05. oktober 2021

Opdatering og godt nyt

Der har været stille på bloggen i en lang periode her over sommeren. Og det er der en grund til. Der har været super travlt. Både med at matche nye familier og au pairs, men også med at få skubbet den ”bunke” af ansøgninger som lå stille og som blev afvist under nedlukningen væk og så sagerne kørt igennem. Det er der styr på nu, og det er jo en stor glæde at der igen er ved at komme gang i maskineriet og verden lukker langsomt op igen.

Det betyder også at en del danske au pairs er blevet sendt ud i verden igen. Og det har været dejligt at kunne hjælpe med at få indfriet pigernes ønske om et sabbatår, og få stillet rejselysten, som var stor hos mange. Eneste udfordring der har været, og den har til gengæld også været stor, har været at få sendt de au pairs der skal ind i USA afsted. Hvor har det været op ad bakke for dem, og de har virkelig kæmpet. Mange gange har de henvendt sig på Den Amerikanske Ambassade for at bestille tid til visum og de har fået en blank afvisning hver gang. Og hver gang de har henvendt sig og været frustrerede -og det kan jeg saft suse mig godt forstå, så har det eneste svar jeg har kunnet give dem : ”Prøv igen”. Det har været frustrerende for dem i særdeleshed, men også for mig for jeg har ikke kunnet gøre andet. Men NU lysner det… I november åbner USA endelig for færdigvaccinerede og det betyder at de endelig kan komme afsted.

Vi har fået mange nye kandidater ind fra forskellige lande, Philippinerne, Nepal, Sydamerika og Kenya blandt andet. Og det er jo altid skønt at tale med pigerne, som jo bare er klar til eventyr og rejse og blive en del af familierne i Danmark, Norge og Sverige som vi primært har familier i. De er fulde af gå på mod og har forberedt sig og enten kender nogen eller har læst om det at være au pair. Flere udtrykker at de er lidt frustrerede over at der er så mange familier lige nu, som ikke vil give au pairs som er i deres hjemlande chancen. Og det kan jeg faktisk godt forstå. Det undrer også mig. Måske er det nemmere at de har prøvet det før. Ja, men er det den rigtige kandidat? Er kemien optimal? Eller gik man måske lidt på kompromis fordi au pairen var her i forvejen? Og hvem siger at fordi man kommer direkte fra Philippinerne eller Kenya, så kan man ikke finde ud af at gøre rent i forvejen? Derfor vil jeg gerne "slå et slag for" at man ikke kun kigger på kandidater, som er i Europa. Jeg vil gerne opfordre til man er åben og undersøger hvad de forskellige kandidater, som man får introduceret, har at byde ind med. Er de søde og nemme og tale med? Har de humor, gå på mod og har interesse for familien? Det er det vigtigste synes jeg. Og så kan de nok lære at betjene en opvaskemaskine. Der er jo også nogen, som skal give de her piger i hjemlandet en chance. Og det har vi heldigvis familier som gerne vil. Hvis man ikke har en god kemi og dialogen er naturlig og der er en gensidighed i familien for hinanden. Ja, hvad gør det så at hun kan tømme opvaskeren? Dermed ikke sagt at alle dem som gerne vil være au pair i Danmark ikke også skal have en chance. Det skal de også. Det jeg mener er at alle måske skal have en fair chance og man skal kigge mere på person OG kvalifikationer. Det hænder jeg får henvendelser fra familier som har krav som disse til en au pair: Hun skal være i Europa i forvejen, hun skal have au pair erfaring, hun skal være +25 og have kørekort og førstehjælpekursus og vant til 3 børn og 2 hunde. Jo flere krav man har, jo mere snævrer feltet af kandidater ind. Men der er rigtig mange søde piger som rigtig gerne vil, og som det er mit håb man vil være åben overfor og give en chance.

I løbet af sommeren er Aupairagent.dk blevet medlem af IAPA. Det er den Internationale Au Pair Association- En international sammenslutning af au pair bureauer globalt. Og det er vi rigtig glade for at blive medlem af. Det giver os nemlig mulighed for at ekspandere samarbejdet og netværket yderligere. Før dette medlemskab havde vi ca. 30 andre au pair bureauer vi samarbejdede med. Nu har vi 150. Så det giver både mulighed for at kigge på andre nationaliteter til familierne men også at sende de danske au pairs under andre himmelstrøg. Så hvis man som familie har et ønske om en kandidat fra et land som man ex. Har besøgt eller boet i, eller man som au pair har ønske om noget bestemt, ja så gør vi alt hvad vi kan for at hjælpe og opfylde dette ønske.

Vi lærer hver dag og søger kontant at videreudvikle og optimere så kravene til kandidaterne bliver øget og gør det så nemt for familierne som muligt at søge au pair. Det er den vigtigste opgave. Vi ved at der er travlt i hverdagen og derfor skal det ikke være au pair ansøgningsprocessen der fylder. Det tager vi os af. Jeg har allieret mig yderligere med Nerry -Min kollega på Filippinerne, og det er fantastisk at hun kan tage sig af myndigheder, og undersøge ting hvor hun er. Hun har før Covid også stået for vores introduktionskurser og dem håber vi snart at kan genoptage. Det er nemlig et krav nu at vores kandidater har kurset inden afrejse. 3 timer hvor de blive oplært i ”basics” på deres eget sprog, med video og håndbog de må beholde. Så har vi i hvert fald gjort vores til at de ved lidt om hvad der venter dem i den nye familie. SÅ vi gør hele tiden alt hvad vi kan for at gøre det så nemt det overhovedet er muligt. Og der er da heller ikke noget skønnere end når en ny familie siger de er blevet anbefalet os af en anden familie. Dejligt… Det er vi både taknemmelige og stolte af.

Nu er efteråret så kommet snigende. Regnen og blæsten rusker de sidste brune blade af træerne og inden vi får set os om er dette år gået på hæld. Hvordan situationen er ifht. Det (forhåbentlig sidste) Corona, det ved vi ikke. Men indtil videre er det gået nogenlunde smertefrit med at få au pairs både på Ambassaderne rundt omkring og også få dem til Danmark når de er godkendt. Så det håber vi selvfølgelig på fortsætter. Vi har de sidste halvandet år tilpasset os det der var muligt og ikke, og det fortsætter vi med. Men som IAPA medlem så er der nu også en masse bureauer at få gode kandidater fra, men som ikke mindst også holder sig opdateret på hvad der kan lade sig gøre, og så agerer vi ud fra det.

Husk at man altid må skrive en mail eller ringe til os hvis man har spørgsmål. Vores info står på kontaktsiden.

Og så vil vi da gerne vise vores fine medlemscertifikat :0)

Certificate 2021_SD-1870.pdf 

Gå tilbage
"