18. januar 2021

Nyt år, nye muligheder og nye veje

2021 har meldt sin ankomst, og dermed desværre også nye udfordringer ifht. Covid- 19. Vi havde håbet, at vi var helt færdige med udfordringer omkring dette. Men vi skal forsøge at holde emnet udenfor så meget vi kan, og fokusere på det positive. 

Men først et tilbageblik på året der er gået. Til trods for at 2020 skabte en del udfordringer for au pairs der skulle ind og ud af landet, så ser vi tilbage på året med tilfredshed. Vi har fået alle au pairs, der havde ansøgt om at blive au pair ind i Danmark ind. Derudover har vi også fået flere danske au pairs ud i verden. Australien og USA lukkede ned for indrejse, og er fortsat lukket ned. Indtil videre indtil 1/4 -21. Lige nu venter vi på at Joe Biden trækker i arbejdstøjet og forhåbentlig ophæver indrejseforbuddet. Men vi har sendt danske au pairs til både Frankrig, Italien, Spanien, England, Skotland og Irland, og pigerne er søde til at skrive og dele deres oplevelser. Det er jo et kæmpe privilegie at få lov til, i samarbejde med bureauerne vi samarbejder med, at matche familier og danske au pairs, og bidrage til deres oplevelser for livet.

I 2020 rundede vi over 20 bureauer, som vi samarbejder med globalt. Det giver os store muligheder for at hjælpe både familier og au pairs i et bredere perspektiv ud fra de ønsker og behov man har, men også mulighed for at trække på kompetencer og netværk hver især.

I 2021 fortsætter vi ufortrødent og klør på med krum hals. Vi tror på at året, trods C**….(Bip bip) udfordringer bliver positivt. Med udsigten til at de fleste af os ønsker at blive vaccineret, og at der dermed kan ”åbnes op” ud til verden igen. Vi har lige nu problemer med at få au pairs ind i Danmark på grund af nedlukningen. Da vi sidste år i marts blev lukket ned, var det stadig muligt at få au pairs ind da au pairs havde et anerkendelsesværdigt formål. Denne mulighed har de ikke lige nu indtil 7. Februar -med mindre de allerede har en opholdstilladelse (Se vedhæftede link fra TV2). Det stiller vi os uforstående overfor, da formålet ifht. Sidste år jo stadig er det samme. Vi mener, at det burde være muligt at indrejse til Danmark på samme vilkår som andre. Såfremt man kan fremvise en negativ Covid test, og testes igen ved ankomst og efterfølgende kan isolere sig i den anbefalede periode, ser vi ingen grund til at au pairs ikke kan indrekjse. Vi har sendt e-mail til både til Integrationsministeren og Udenrigsministeren og forklaret problematikken. 

Brexit skaber lige nu udfordringer for de au pairs som gerne vil til UK. Der er ikke endnu en konkret løsning på au pair området og derfor er det ikke muligt lige nu at ansøge som au pair i England. Vi ved at mange interesseorganisationer arbejder hårdt på en løsning og holder os løbende opdateret via de bureauer vi samarbejder med i både England og Skotland. Vores håb er, at der er en løsning i løbet af foråret, så vi kan sende au pairs afsted til sommer. Der er mange familier, som har hårdt brug for hjælp i hverdagen ( ikke kun i UK men også i Skandinavien) og med nedlukning, online undervisning, hjemmearbejde og små børn hjemme også er der pres på i familierne. Så der er hårdt brug for en løsning snarest. Har du lyst at skrive under på klagen kan du gøre det her.

I år har vi også fået kontakt til en blogger Nikoline som vil dele sin historie med os fra da hun var au pair. Det glæder vi os meget til. Det vil primært blive til kommende au pairs som modtager vores nyhedbrev som vi få glæde af Nikolines historier. Så tøv ikke med at tilmelde dig vores nyhedsbrev som vi sender en gang om måneden ca. Og du kan også følge med på Nikolines hjemmeside https://bidtaffrankrig.dk

Et nyt år, nye muligheder og nye veje venter. Vi står altid klar med hjælp til at matche familier og au pairs. Hver familie og au pair er unik, og kræver en personlig og tryg proces. Vores mål er at guide i hele processen og sætte familier og au pairs ind i tingene skridt for skridt. Man skal stå med så lidt som muligt selv. Vi ønsker at hjælpe begge parter med at skabe en oplevelse for livet, og tøv endelig ikke med at kontakte os hvis du har brug for hjælp.

Gå tilbage
"