23. maj 2020

Corona, isolation, en ny hverdag og ”tungen lige i munden”…

Det har været barske tider de sidste ti uger for de fleste. En helt uvirkelig og utænkelig situation for de fleste vedkommende, og hele familien samlet i hjemmet om nødundervisning, pasning og hjemmearbejde. Men danskerne har været super seje og fået ros for håndteringen af virus, og der bliver langsomt og kontrolleret åbnet op ude i samfundet igen. Det skal vi blive ved med, for at undgå et ”set back”. Det har samtidig været imponerende at opleve, hvordan alle har været i samme båd, tænkt løsningsorienteret og fået både skoleundervisning, børnepasning og karrieren til at køre på bedste vis. Mine egne to teen-age børn lærte både struktur og overblik i hverdagen. Sætninger som ”Jeg har møde om en halv time på Teams" og ”Mette holder pressemøde klokken 13.00” blev dagligdag. De oplevet hvordan mor arbejdede på kontoret og hver dag mødtes vi til frokost pause i køkkenet.

Jeg tror, at vi kommer til at lære meget af denne periode. Blandt andet tror jeg vi lærer, at der skal meget til før at vi bliver fuldstændig handlingslammede igen, og ikke hurtigt formår at tænke kreativt og i muligheder i stedet for forhindringer. Der er selvfølgelig ting som er ude af vores hænder uanset hvordan vi forsøger at løse det. Men jeg tror også, at vi lærer at sætte mere pris på hinanden, på familien, et kæmpe kram og bare nyde at være sammen socialt. De små ting har fået en større betydning. I går da jeg selv besøgte midtbyen her hvor jeg bor, blev jeg en smule emotionel af at se, hvordan folk sad på caféer på gader og stræder, og nød en is og en kold øl og det gode vejr. Det er jo noget de fleste har savnet, og som vi førhen har taget for givet.

Den dag Danmark lukkede ned, var jeg rundt på gymnasierne i Aarhus og sætte plakater op omkring at blive au pair i udlandet. Det projekt har jeg pga. Lukningen måttet opgive at fuldføre i resten af landet i år. Til gengæld har jeg en annonce i en lille bog, som følger med alle huerne rundt til de kommende studenter. Det betyder at det stadig er muligt at komme ud og opleve verden som au pair, hvis man har tanker om et sabbatår.

Der begynder at komme henvendelser fra familier og au pairs igen, og det er jo super dejligt og lige sådan det skal være. Samtidig hører jeg fra de bureauer jeg samarbejder med rundt omkring i verden, at de er fortrøstningsfulde ifht. grænseåbninger indenfor den næste måned eller to. Så vi tror på, at det selvfølgelig kan lade sig gøre, både at sende au pairs afsted, men også at få au pairs til Skandinavien hurtigst muligt. Ambassader og Konsulater har fortsat lukket. Men sidste melding er, at de fleste har kortere deadlines ifht. Åbning end de har haft hidtil. Så i slutningen af maj – starten af juni, så håber vi at de begynder at kunne åbne op rundt omkring derude igen. Så der er altså stadig grund til at tro på drømmen og projektet, uanset om du gerne vil ud som au pair eller gerne vil have en au pair. Vi holder os løbende opdateret ifht. Åbning af Ambassader og Konsulater, gennem Udenrigsministeriets Borgerservice mv. Så vi forsøger at have fingeren på pulsen og være på forkant og opdateret på det vi kan.

Der er stadig ting vi kan gøre, hvis du gerne vil have en au pair eller ud som au pair. Selve ansøgningsprocessen og at finde en familie/ eller au pair kan vi stadig sætte i gang. Selve besøget på ambassaden ligger nemlig senere. Men fordelen ved at bruge aupairagent.dk er, at så du skal lave så lidt som muligt selv. Vi guider familie og au pair i hele processen, og vi står til rådighed i hele perioden du enten er au pair eller har au pair i familien. Du er kort sagt aldrig alene.

Lige nu mangler vi au pairs til Italienske familier. En "sports tosset" familie i Milano vil gerne have en au pair i 6 måneder efter sommerferien, og en familie nær Alba med en pige på 10 år mangler en au pair lige så snart grænserne åbner og 3 måneder frem. Så hvis du eller en du kender har lyst til en oplevelse i det sydeuropæiske, så tag endelig fat i os eller ansøg her. Du må også gerne kontakte mig og høre mere om de konkrete familier. Jeg vil poste konkrete ”au pair jobs” både på Facebook, Instagram og i Nyhedsbrevene i fremtiden. Så der er flere muligheder for at holde sig opdateret på disse på de sociale medier. Tilmeld dig nyhedsbrevet på hjemmesiden enten som familie eller au pair. Lige nu kører der en "Freebie" hvor du får 4 emails med gode råd til enten at blive au pair eller få au pair. Og gode råd kan vi alle bruge engang imellem. Og bare roligt…. Jeg hverken spammer dig eller skriver noget langt og langhåret… Og har du spørgsmål om noget konkret, så er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Det kan du gøre lige her.

Gå tilbage
"